top of page
Search

Fotoğrafta Renk Ve Işık Ayarı Nedir ?

Herkesin özellikle fotoğrafçılardan hizmet alan insanların bu konuda kafalarının biraz karışık olduğunu biliyorum. Bu yüzden bu yazı hem fotoğrafçılara hem fotoğraf hizmeti alanlara ilaç gibi gelecek eminim.

Nedir bu renk ve ışık ayarı ? Olsa ne olur olmasa ne olur ?

Bazı fotoğrafçıların termin (teslim süreleri) neden 2 ayı bulur vb. sorulara yanıt için bu blog'u yazıyorum...


 

Biz fotoğrafçılar çektiğimiz fotoğrafları büyük bir titizlikle seçip düzenleyip sosyal medya da paylaşıyoruz... Ya bizden hizmet alanlara teslim ettiğimiz görseller ?


İşte bu görselleri nasıl teslim ettiğimiz konusu çok önemli ! Nasıl ki sosyal medya da işlerimizi sizlere sunmak adına görsellere büyük emek veriyorsak bence teslim ettiğimiz tüm karelere de aynı emeği sarf etmeliyiz... Çünkü teknik olarak ilk etapta çektiğimiz fotoğraflar ''Ham Fotoğraflardır ''. Bu yüzden sosyal medyalarımızda işlenmiş fotoğraflar paylaşıp bizden hizmet alanlara ham görseller teslim etmemeliyiz.


Özetleyecek olursam, bir çekim sürecinde çektiğim tüm bu ham görsellerden en iyi kareleri büyük bir titizlikle ayıklayıp elde ettiğim tüm karelere ''Lightroom''da tek tek ''Işık ve Renk'' ayarı yaparım. Böylece benden hizmet alan insanlara sayfamda görmüş oldukları görseller ile aynı özende iş teslim etmiş olurum. Bu sürecin uzama nedenine gelecek olursak, sezonda bir çok kişiyle çalışıyor ve binlerce fotoğraf çekiyorum, bu yüzden işimi belli bir düzen ve kaliteden sunmam zamanımı oldukça alıyor.


Bu yüzden sevgili okur hizmet alacağınız fotoğrafçılar ile görüşürken nasıl bir hizmet alacağınız konusunda titiz davranmanızı öneririm.... Konunun teknik ayrıntılarına girmem kafanızı karıştırabilir, o yüzden sizin için hazırladığım görsellere bakıp aradaki farkı anlayabilirsiniz.




 
























648 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page