top of page
Search

Dış Çekimlerde Mekan Seçiminin Önemi Nedir?

Bu soruyu cevaplamadan önce sizin için ''Dış Çekim'' ne kadar önemli önce bunun cevabını bilmemiz gerekir. Bazı çekimler düğün gününü baştan sona anlatan, her anın duygusunu yansıtan ''Belgesel Düğün Çekimi'' niteliğini taşırken bazen ise çiftlerin seçimi Düğün Gününün stresinden uzak, ele ele, kol kola, rahat rahat, güle eğlene ''Dış Çekim'' yaptırmaktan yana oluyor... Hal böyle olunca süreç çiftler için bazen kafa karıştırıcı olabiliyor. Bu yazı Dış Çekim isteyen çiftler için akıllardaki sorulara cevap ve mekan konusunda az da olsa kapı aralar nitelikte bir yazı olacak, şimdiden iyi okumalar dilerim...


 


Dış Çekimler ile ilgili ilk iş, çekimi hangi tarihte yapacağınıza karar vermek; Düğün günü mü, yoksa başka bir gün mü? İkinci olarak karar vermemiz gereken konu nereye gitmek, nasıl bir ortama girmek bizi mutlu eder ve rahat hissederiz? Burası bazen mimari bir mekan olabilir, bazen ılık esen rüzgarlı bir sahil veya güzel bir ağacın gölgesi olabilir. Söz konusu tarihiniz düğün günü ise ilk öneriler şehirden çok uzak olmayan (kalabalık olmaması göz önünde bulundurularak) platolar düğünün yapılacağı otel veya bahçeler olabilir.



Dış Çekim için ayrı bir gün düşününler için seçeneklerimiz daha fazla, buralar yine plato, oteller veya parklar olabileceği gibi şehirden uzaklaşıp doğanın ve manzaranın tadını çıkaracağımız yerler de olabilir. Söz konusu saat ile ilgili yetişmemiz gereken yerler yoksa gün batımını yakalamak en büyük şans olacak.



Dış Çekimlerde gün batımına bir alternatifte yeşilin her tonunu görebileceğimiz doğada kendimizi bulmak. Ferah ağaç altları, bize küçük patikalar sunan ormanlar, her mevsim ayrı bir güzelliği olan doğa, bana her gittiğimde yeni kareler, güzel maceralar ve bakmaya doyamadığım fotoğraflar sunuyor.


Bütün detayları bir kenara bırakacak olursak, gün sonunda nerede olduğumuzun bir önemi olmadan geriye güzel hatıralar kalmış oluyor. Zaman ve mekandan bağımsız olarak bir ömür bakacağınız kareleri sizlere sunmak ise benim bu hayatta mesleğimi bu denli sevmeme neden olan en büyük sebepler arasında...










Okuduğunuz için Teşekkürler!







169 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page